Grote zakelijke impact van 5 jarige iPad

kws---samen-op-weg-naar-de-toekomst-still-13 april is het precies vijf jaar geleden dat wijlen Steve Jobs de eerste Apple iPad aan de wereld toonde. Het apparaat zette zowel de zakelijke als consumentenwereld op zijn kop en maakte de tablet tot een niet meer weg te denken onderdeel van het IT-landschap.

De iPad was enorm eenvoudig in gebruik dankzij een intuïtieve interface, had een fantastisch aanraakscherm en bood via apps alle (zakelijke) functionaliteit die gewenst kon worden. De iPad heeft zich daarbij ontwikkeld tot de collaboration-tool bij uitstek, zeker vanaf de iPad 2 die een camera had.

De iPad heeft medewerkers van organisaties enorm veel flexibiliteit geboden voor wat betreft het altijd en overal kunnen werken. Tegelijkertijd leverde het voor organisaties en hun IT-afdelingen een enorme uitdaging op. De Bring Your Own Device-trend zorgde ervoor dat organisaties moesten nadenken hoe zij medewerkers die met een iPad op kantoor kwamen, tegemoet konden komen. En op datzelfde moment moesten zij in staat zijn om de bedrijfsdata goed te beschermen. BRON