Nederlandse tablet-bezitters meest tevreden over iPad

IpadKlasGroot_tcm42-848667Over het algemeen zijn Nederlanders steeds minder tevreden over hun tablet. Uit recente cijfers van het Telecompaper Consumer Panel blijkt dat 85 procent van de respondenten tevreden tot zeer tevreden is over zijn tablet. In 2012 was dit nog 94 procent.

Wel zijn Nederlandse consumenten positiever geworden ten aan zien van het uiterlijk en de grootte van hun tablet. 93 procent van de respondenten is tevreden over het uiterlijk terwijl 92 procent tevreden is over de grootte van hun tablet. Vorig jaar was dit nog respectievelijk 88 en 86 procent.

Tussen marktleiders Apple en Samsung vond Telecompaper significante verschillen. De algemene tevredenheid van de iPad-gebruikers is weliswaar één procent lager dan in 2015, maar nog wel 94 procent. 88 procent van de bezitters van een Samsung-tablet geeft aan over het algemeen tevreden te zijn met zijn apparaat, een daling van vijf procentpunten ten opzichte van 2014.

Zowel Apple als Samsung presteren over de gehele linie beter dan de totale Nederlandse markt voor tablets. Op de totale markt zegt 85 procent in het algemeen tevreden te zijn met zijn tablet. Bij Apple en Samsung is dat dus respectievelijk 94 en 88 procent.

Lees het volledige achtergrondartikel: “Nederlanders minder tevreden over tablet behalve over iPad